Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Казвам се Илия Павлов Павлов, семеен и щастливъъъ... Направо показвам, как може и вие ,да сте Щасливиии...,Богати и Красиви - просто се възползвайте от информацията в Блога Ми!!!
Автор: iliyapavlov Категория: Лични дневници
Прочетен: 147113 Постинги: 36 Коментари: 0
Постинги в блога от Август, 2011 г.


Радиоактивното излъчване заплашва с безплодие

Вашето дете вече пораства и все по-често пита за братче или сестричка? А и вие самите не бихте имали нищо против да станете още веднъж «млади родители»? Или вече сте готови да дундуркате внуци? За съжаление, сега му е времето да се замислите, доколко са реални подобни желания. Неотдавнашната авария в атомната централа в Япония внесе корекции в демографската ситуация на Земята.

Цветята на живота
Когато избухна аварията в Чернобил, никой не си представяше какви последствия чакат човечеството. Стотици хиляди хора «поеха» по една голяма доза облъчване. Но останаха живи. И дори не боледуваха. Но в тези семейства никога след това не се родиха деца. Хората продължаваха да работят, да се грижат за близките си без да разбират, какво им пречи да имат деца.

Но учените разбраха: безплодието е пряк резултат от облъчването с радиация. Достатъчно е само два-три пъти да се надвиши годишната доза и последствията стават трагични.

След катастрофата в Чернобил нивото на радиацията в района на бедствието буквално зацикли. Това положение се проточи с години.

Дежавю…
Сега, когато подобно нещо се повтори и в Япония, радиацията под формата на прах и газ се разпростря далеч извън пределите на тази държава. Ние сме принудени да дишаме радиоактивен кислород, да ядем заразени зеленчуци и плодове, да пием вода, която ни облъчва.

Как да излезем от тази ситуация? Нима сме обречени на демографска катастрофа?

Звучи като приказка
Решение е намерено почти случайно. По време на една експедиция в отдалечени райони на Западен Сибир, учени установяват, че прирастът на населението там е значително по-висок от средния за Русия и през последните двадесет-двадесет и пет години не се е променил. Оказва се, че това е свързано с храненето. Става ясно, че в менюто на хората в този регион доминират храни с високо съдържание на белтъчини.

Бележка за ботаниците
С какво толкова са полезни за организма растителните и преди всичко животинските белтъчини? На практика, хората имат потребност не толкова от самите белтъчини, колкото от аминокиселините, от които те са изградени. Защо? В състава на аминокиселините влиза азот, който е ключов елемент и основа на живата материя.

Любителите на стайните растения знаят, че подхранването им с азотни торове превръща повехналите и пожълтяващи листа в тъмно-зелени и сочни. Това е свързано с натрупването на хлорофил, който съдържа в състава си атоми на азота.
Хлорофилът усилва имунната функция на организма, стимулира кръвотворенето, както и предпазва от патологични изменения молекулите на ДНК, водещи освен всичко останало и до загуба на детеродни функции.

Така, богатото на протеини меню спомага за предотвратяването на необратими изменения в организма, предизвикани от неблагоприятните условия на околната среда.

Спасителите бързат на помощ
Къде има толкова много хлорофил, азот и аминокиселини? При днешния ритъм на живот пълноценното и правилно хранене не е възможно.

На помощ може да се притече съвременната наука, която както знаем, не стои на място. Учени откриват особен вид растения, извънредно богати на така необходимите ни белтъчини и хлорофил. Това е микроскопичното водорасло Хлорела.

Материалът е използван от офицялния сайт на компания Vision Intrnational People Group   Подробности тук


Категория: Лични дневници
Прочетен: 3203 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.08.2011 17:13
Търсене

За този блог
Автор: iliyapavlov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 147113
Постинги: 36
Коментари: 0
Гласове: 47
Архив
Календар
«  Август, 2011  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031